Plante care reduc umezeala din casă? Am zis să încerc

Stau de aproape 2 ani și jumătate într-o garsonieră care are probleme cu umezeala. E de fapt vorba despre o casă compartimentată în mai multe garsoniere și apartamente. Pereții exteriori sunt placați cu ceva piatră, care probabil că nu permite o bună respirație. De aceea, umezeala e mereu prezentă.

Nu mă mut pentru că sunt destul de multe lucruri care îmi plac aici, cum ar fi zona, prețul, condițiile șamd.

Vara e ok, pentru că pot sta cu geamurile deschise cât e ziua și noaptea de lungă, însă iarna apare problema.

Mă gândeam să cumpăr un dezumidificator, însă e destul de scump. Căutând detalii despre dezumidificatoare am aflat că sunt plante care reduc umezeala. Așa că am zis să încerc.

Chiar dacă le-am găsit cu greul locul, am cumpărat 4 plante din Dedeman: Chamaedorea, Iederă, Spathiphyllum și Feriga. Aș mai fi luat una sau două, dar sincer nu am găsit.

Am schimbat puțin aspectul camerei și aștept să văd cum o să fie atmosfera în următoarea perioadă. Sper să se îmbunătățească măcar puțin, deși nu cred în minuni.

Voi ce alte trucuri pentru reducerea umezelii cunoașteți?

Poză împrumutată de la https://shopsucculents.com

Crezi că merită citit și de alții? !

0Shares
Default image
Adrian Bolocan
Articles: 83

3 Comentarii

  1. Și noi avem o problemă similară, tot într-o garsonieră. Dar cea mai viabilă soluție găsită a fost dezumidificator îl și sincer nu îmi pare rău, eram sceptic că și tine când soția mi-a zis de așa ceva , chiar nu credeam că poată să culeagă apa “din cer” , din aer. Chiar funcționează bine, este cam 100 de euro , poate de BF sa fi fost mai ieftin dar nu am urmărit din moment ce îl folosim de un an pe al nostru.

    https://pato.ro/viata/sunt-bune-dezumidificatoarele-avem-dezumidificator-si-functioneaza.html

    De plante nu am auzit, dar aștept să văd când ieși din primăvară ce părere vei avea.

Comentează