Credit de nevoi personale? Cine ți-l dă cel mai repede și mai ușor

Al meu Golf 4 e în moarte clinică și, evident, am nevoie de o altă mașină. Deși am început anul cu gândul că în 2020 voi avea „Prima casă”, planurile mele s-au mai schimbat.

Fiind angajat de nu foarte mult timp, necăsătorit șamd, banca nu mi-ar fi dat prea mulți bani. Nu cât aș fi vrut eu, adică măcar de un apartament de 2 camere, dacă nu chiar de 3. Aș fi primit, probabil, pentru o garsonieră, dar nu am vrut să mă complic.

Am tot auzit că șansele de a primi mai mulți bani cresc atâta timp cât ai o istorie de credit lăudabilă. Așa că am zis să îmi schimb mașina cu ajutorul unui credit de nevoi personale.

Am mers la 4 bănci: ING, al căror client sunt de mult timp, BRD, BCR și Banca Transilvania.

ING m-a dezamăgit cu oferta, BRD a venit cu o ofertă bunicică, BCR nu a vrut să-mi dea nimic iar Banca Transilvania promite cel mai mult până acum. De aceea la ei am și început procedura.

Dacă la ING și BRD, cel puțin din ceea ce ei spuneau, banii ar fi intrat în aceeași zi, la Banca Transilvania procedurile avansează mult mai greu. De exemplu, răspunsul nu îl primești pe loc, ci în câteva zile. Mai mult decât atât, a trebuit să îmi deschid cont și mi-am mutat salarul la ei. Ar fi tare nasol dacă răspunsul final va fi negativ, pentru că ar trebui să închid contul și apoi să îmi mut iarăși salarul la o nouă bancă.

Sper totuși să fie băieți de treabă până la capăt și să nu îmi complice viața.

Vreau să fac creditul pe 5 ani însă îmi propun să scap de el în maxim 3-4 ani.

Apropo, am văzut că multe bănci promit credite personale 100% online însă de fapt sunt online doar cu numele, deoarece în cele mai multe dintre cazuri te vezi nevoit să mergi și la bancă.

UPDATE: Pân` la urmă, tot ING

Articolul l-am început de ceva timp și l-am lăsat pe dreapta, iar de atunci s-au schimbat multe lucruri. Am cumpărat mașina, un Golf 5 Plus, deci am obținut și creditul.

După ce am deschis cont la BT și am semnat toate prostiile, m-au anunțat după vreo 2 zile că mi-au respins cererea. La fel s-a întâmplat și cu BRD, așa că.. m-am întors la ING.

Nu mai aveam nici un chef să iau băncile la rând pentru că era evident: profilul meu nu părea, cel mai probabil, de încredere.

Am fost la ei încă de la bun început, pentru a face cererea de credit și pentru a-mi actualiza datele. Iar după ce datele au fost actualizate, am putut obține banii direct din aplicație. În timp record aș spune.

Așa că sunt într-o relație serioasă cu ING o vreme bună de azi în colo. O fi bine, o fi rău? `Oi vedea!

Crezi că merită citit și de alții? !

0Shares
Default image
Adrian Bolocan
Articles: 83

10 Comentarii

  1. Personal nu mi-as face credit pentru o mașină, nu simt că merită. Poate pentru una noua, am văzut că există la cec bank creditul prima mașină. Dar și acolo sa plătesc casco 5 ani e cam aiurea.

    Acum depinde de fiecare îți dai seama, când am luat mașina actuală era o necesitate că făceam naveta cam 30 de km dus și 30 întors. Acum stau în stand by cu primul proiect amintit de tine “casă” nu știu dacă va fi prima 🙂 nu prea sunt fan să îmi atrag parteneri de afaceri :)) car să mă ajute să-mi ia jumătate din beneficiu :))) și să nu contribuie efectiv cu ceva care sa conteze, poate nevoia mă va face sa reconsider situația peste ceva timp.

  2. Btw. Ce rata și reușit să obții?

  3. Dobânda este fixă.

Comentează